hírek

Reflektorfényben M- Chello és H- C.S.R. Center

A Csikós Sporthorses két szürke lova, M-Chello és H-C.S.R. Center megvillantotta tudását Mráz Tamás alatt, a Nemzeti Lovardában megrendezett Gróf Széchenyi István emlékversenyen.

A fiatal lovaknak kiírt versenyszámban a 6-7 éves lovak együtt indultak. Így Chello a tudását nem csak a korosztályával mérte össze, hanem az idősebb, már egy évvel tapasztaltabb lovakkal szemben is helyt kellett állnia. Mindjárt az első nap 120-125 centiméteren Chello több mint 40 indulóból az előkelő 6. helyet szerezte meg, hibátlan teljesítménnyel. A döntőben is kiváló pályát ment, végig remekül ugrott, de véletlenül becsúszott egy verőhiba.

A kirobbanó formában lévő Center első nap 140 centiméteren jó pályát ment, hibátlanul ugrott és 6. lett. A Gold Tour másnapján, az elődöntőben, egy nagyon szoros versenyt láthatott 52 párossal a Nemzeti Lovarda közönsége. Mráz Tamás szerint a szürke fedezőmén nagyon jól lovagolható volt, ezért mert kockáztatni és nagyon szűk fordulókat lovagolni. Az eredmény őt igazolta, Center megoldotta a nehéz feladatokat és ezzel a bravúros lovaglással 4. lett a páros.

Utolsó napon, a nagydíjban is jól ugrott a 11 éves mén, mi erre a versenyre úgy tekintettünk, mint egy felkészülésre, a 150-es Grand Prix pályákra. Az már kiderült, Centernek az 140-145 nem a végső határ, a közeljövőben magasabb nemzetközi pályákon is szeretnénk őt kipróbálni.

Képek az eseményről